{{office.HeaderText}}

{{office.Address}}

{{office.TeleponeNumber}}

{{office.MobileNumber}}

{{office.Email}}

Universaalia myynnin DNA:ta ei ole - määritä tehtävänkuva tarkasti

Uskotko sinäkin tunnistavasi huippumyyjän vaikka silmät ummessa? Todellisuudessa myynnissä menestymiseen vaikuttaa moni asia, joiden tunnistamiseen ei pelkkä haastattelu ei riitä. Master tarjoaa käyttöösi menetelmät tarkan tehtävänkuvan määrittelemiseksi juuri sinun organisaatiossasi ja toimialalla.

Katso pintaa syvemmälle - käytä työpersoonallisuustestiä

Useimmat myyjät ovat vahvoja sosiaalisissa tilanteissa. Kuitenkin myynnissä menestyminen vaatii muitakin taitoja, joita laadukas työpersoonallisuustesti auttaa selvittämään. Tuloksen pohjalta kääyty haastattelu auttaa sinua välttämään virhepäätelmiä ja arvioimaan puolueettomasti henkilön soveltumista tehtävään ja yrityskulttuuriin.

Kykytesti kertoo kyvystä oppia ja ratkaista asiakkaan ongelmia

Myynnissä usein saat yhden mahdollisuuden, jonka aikana sinun on reagoitava, hankittava tietoa ja käyttää sitä perustellaksesi ratkaisun tarpeellisuuden asiakkaalle. Kykytestillä voidaan mitata oppimis- ja ongelmanratkaisukykyä ja ennustaa tutkitusti tehtävässä menestymistä - erityisesti kompleksissa ratkaisumyynnissä.

Sitouta osaajat ja vältä kalliit virherekrytoinnit

Masterin online-testit ovat helppokäyttöisiä ja psykometrisesti luotettavat online-testit tuovat käyttöösi tiedon, jonka avulla voit välttää kalliita virherekrytointaja. Lisäksi työpersoonallisuus- ja kognitiivisen kykytestin pohjalta käyty keskustelu tukee perehdyttämistä ja johtamista - niiden avulla sitoutat ja pidät huippumyyjän tyytyväisenä!

Kuuntele Masterin podcast Vainusta ja myynnin rekrytoinneista!

"Myynnin rekrytointi on todella haastavaa, koska myyjät ovat sosiaalisissa tilanteissa erittäin varmoja. Jos on aiemmin menestynyt myynnissä, se ei automaattisesti tarkoita, että olisi hyvä myymään Vainun ratkaisuja tai että sopisi Vainun myyntiprosessiin, jossa esimerkiksi tehdään itse kylmäsoittoja. Siksi käytämme Masterin työpersoonallisuus- ja kognitiivista kykytestiä soveltuvuuden selvittämiseen - haluamme varmistaa, että henkilö on match niin tehtävän kuin yrityskulttuurinkin osalta."

- Sara Henriksson, HR Manager, Vainu

...tai OTA YHTEYTTÄ Masterin rekrytointistrategi Annika Valloon ja pääset keskustelemaan myynnin rekrytoinnin kehittämisestä!