{{office.HeaderText}}

{{office.Address}}

{{office.TeleponeNumber}}

{{office.MobileNumber}}

{{office.Email}}

FAQ

 

Miten pääsen kirjautumaan sisään portaaliin?

Portaali on selainpohjainen ja löytyy osoitteesta https://app.master-hr.com/. Löydät portaalin kätevästi myös Master Suomen kotisivujen kautta klikkaamalla “Login” sivun oikeasta ylänurkasta. 

Voit kirjautua sisään portaaliin Googlen tai Microsoftin tililläsi tai sähköpostiosoitteella. Saat käyttämäsi tilin sähköpostiin vahvistuskoodin, jonka avulla pääset kirjautumaan sisään.

 

Mistä tiedän, onko testilinkki lähetetty arvioitavalle henkilölle?

Tarkista tilanne henkilöiden osalta Invitations-välilehdeltä. Jos nimen kohdalla lukee "Not sent", silloin linkki ei ole lähtenyt. Klikkaa tällöin "Send invitations" ja saat näkyviin sähköpostin saatetekstin ja lähetyspainikkeen.

 

Mistä pääsen muokkaamaan omia käyttäjäasetuksia?

Sivun oikeasta reunasta käyttäjän tiedoista.

 

Tuleeko uudessa portaalissa olemaan kaikki samat ominaisuudet kuin nykyisessä Metiksessä?

Kyllä, uudessa portaalissa tulee olemaan samat ominaisuudet, joista osa on tismalleen samoja ja osa on päivitettyjä versioita vanhan Metiksen ominaisuuksista. Uuteen portaaliin siirrytään asteittain ja se tulee olemaan täysin valmis maaliskuussa 2022.

 

Miten lähetän raportin GDPR:n mukaisesti?

On suositeltavaa määrittää yrityksellenne, kandidaateille sekä mahdollisille asiakkaillenne sopivin ja turvallisin tapa käsitellä salaista tietoa. Raportit kannattaa esimerkiksi suojata salasanalla sen jälkeen, kun tiedosto on ladattu tietokoneelle.

 

Onko GDPR:ään liittyvät toiminnot kohdillaan?

Kyllä on, ja niitä on päivitetty vanhaan Metikseen verrattuna. Uudessa portaalissa on helpompi nähdä ja hallinnoida käyttäjien vanhentumista.

 

Onko mahdollista siirtää tai kopioida kandidaatti yhdestä assesmentista toiseen?

Tällä hetkellä se ei ole mahdollista, mutta tämä ominaisuus on tulossa sitten kun portaali on kokonaan valmis.

 

Vaikuttaako Master-portaalin käyttöönotto jotenkin arvioitavien testilinkkeihin tai siihen, miten testit heille näkyvät?

Master-portaali ei vaikuta arvioitavan toimintaan lainkaan. Testien tekemisen prosessi pysyy arvioitavan näkökulmasta ennallaan.

 

ACE-kriteeristöä määrittäessäni, jos valitsen Report-kohdasta Score-Reportin, onko se raportti mikä näkyy vain minulle? Meneekö arvioitavalle automaattisesti vain tulosraportti (ilman kriteeriä ym.)?

Valitse assessmentia luodessasi, saako kandidaatti raportin. Tähti(*) on yhtä kuin ei saa raporttia. Score Report eli pistemäärien tulosraportti on raportti kandille (OPTOssa myös extended-versio). Saat käyttäjänä näkyviin kaikki muutkin raportit. Kriteeri ei ikinä tule kandille menevään raporttiin. 

 

Onko tähdellä merkitty kenttä aina oletuskenttä?

Tähdelllä merkitty on tämänhetkinen oletus.

 

Onko ACE General Problem Solving (High precision)* se laajempi testi? Jos haluan sen suppeamman, niin pitääkö minun valita  Standard Precision?

High precision on Korkea tarkkuus eli puhekielellä "se pitkä ACE" 75 min. Standard (normaali) 30 min. Oletuksen voi vaihtaa ihan oikeasta yläkulmasta asetuksista kohdasta "Testi".

 

Kannattaako minun valita Finnish Norm (kun kyse ei oo kv-arvioinneista)?

Kyllä. 

 

Määrittäessäni OPTO-kriteeristöä, kannattaako valita Expanded Score Report?

Kandidaatille saa antaa kumman raportin vain. Extended näyttää alapiirteetkin, mutta Score Reportkin riittää oikein hyvin.

 

Valikossa ei näkynyt suomalaista normia OPTOlle. Onko se sinne tulossa vai kannattaako valita International Norm?

Master OPTO on niin uusi, että suomalainen normi tulee vuoden viimeistään kahden sisällä. Eli valitaan toistaiseksi International. 

 

Suomenkielisessä versiossa tietyt asiat ovat edelleen englanniksi, mutta tämä on todennäköisesti jo tiedossanne?

Kyllä, valitettavasti käännökset eivät ole vielä kokonaan päivittyneet. Asiaa korjataan!

cu