{{office.HeaderText}}

{{office.Address}}

{{office.TeleponeNumber}}

{{office.MobileNumber}}

{{office.Email}}

FAQ

 

Miten pääsen kirjautumaan sisään portaaliin?

Portaali on selainpohjainen ja löytyy osoitteesta https://app.master-hr.com/. Löydät portaalin kätevästi myös Master Suomen kotisivujen kautta klikkaamalla “Platform Login” sivun oikeasta ylänurkasta. 

Voit kirjautua sisään portaaliin Googlen tai Microsoftin tililläsi tai sähköpostiosoitteella. Salasana on oma henkilökohtainen Metis-järjestelmän kirjautumissalasanasi. Tämän jälkeen saat käyttämäsi tilin sähköpostiin vahvistuskoodin, jonka avulla pääset kirjautumaan sisään.

Mikäli kirjautuminen ei yllä olevilla ohjeilla onnistu, sulje ensin käyttämäsi selain ja avaa se uudelleen. Mene tämän jälkeen uudelleen portaalin kirjautumissivulle, tilaa uusi salasana ja kirjaudu sen avulla sisään.

 

Mistä tiedän, onko testilinkki lähetetty arvioitavalle henkilölle?

Tarkista tilanne henkilöiden osalta Invitations-välilehdeltä. Jos nimen kohdalla lukee "Not sent", silloin linkki ei ole lähtenyt. Klikkaa tällöin "Send invitations" ja saat näkyviin sähköpostin saatetekstin ja lähetyspainikkeen.

 

Mistä pääsen muokkaamaan omia käyttäjäasetuksia?

Sivun oikeasta reunasta käyttäjän tiedoista.

 

Tuleeko uudessa portaalissa olemaan kaikki samat ominaisuudet kuin nykyisessä Metiksessä?

Kyllä, uudessa portaalissa tulee olemaan samat ominaisuudet, joista osa on tismalleen samoja ja osa on päivitettyjä versioita vanhan Metiksen ominaisuuksista. Uuteen portaaliin siirrytään asteittain ja se tulee olemaan valmis maaliskuussa 2022. Lisää käyttöä helpottavia toiminnallisuuksia tulee vielä tämän jälkeenkin.

 

Miten lähetän raportin GDPR:n mukaisesti?

On suositeltavaa määrittää yrityksellenne, kandidaateille sekä mahdollisille asiakkaillenne sopivin ja turvallisin tapa käsitellä salaista tietoa. Raportit kannattaa esimerkiksi suojata salasanalla sen jälkeen, kun tiedosto on ladattu tietokoneelle.

 

Onko GDPR:ään liittyvät toiminnot kohdillaan?

Kyllä on, ja niitä on päivitetty vanhaan Metikseen verrattuna. Uudessa portaalissa on helpompi nähdä ja hallinnoida käyttäjien vanhentumista.

 

Onko mahdollista siirtää tai kopioida kandidaatti yhdestä assessmentista toiseen?

Tällä hetkellä se ei ole mahdollista, mutta tämä ominaisuus on tulossa sitten kun portaali on kokonaan valmis.

 

Vaikuttaako Master-portaalin käyttöönotto jotenkin arvioitavien testilinkkeihin tai siihen, miten testit heille näkyvät?

Master-portaali ei vaikuta arvioitavan toimintaan lainkaan. Testien tekemisen prosessi pysyy arvioitavan näkökulmasta ennallaan.

 

ACE-kriteeristöä määrittäessäni, jos valitsen Report-kohdasta Score-Reportin, onko se raportti mikä näkyy vain minulle? Meneekö arvioitavalle automaattisesti vain tulosraportti (ilman kriteeriä ym.)?

Valitse assessmentia luodessasi, saako kandidaatti raportin. Tähti(*) tarkoittaa, että raporttia ei voi ladata välittömästi testin tekemisen jälkeen. Score Report eli pistemäärien tulosraportti on raportti arvioitavalle (OPTOssa myös extended-versio). Saat käyttäjänä näkyviin kaikki muutkin raportit. Kriteeriä ei pysty liittämään arvioitavalle menevään raporttiin. 

 

Onko tähdellä merkitty kenttä aina oletuskenttä?

Tähdellä merkitty on tämänhetkinen oletus.

 

Onko ACE General Problem Solving (High precision)* se laajempi testi? Jos haluan käyttää suppeampaa testiä, niin pitääkö minun valita  Standard Precision?

High precision on Korkea tarkkuus eli puhekielellä "pitkä ACE", aikaa käytettävissä enintään 75 min. Standard (normaali), aikaa käytettävissä enintään 30 min. Oletuksen voi vaihtaa oikeasta yläkulmasta asetuksista kohdasta "Testi".

 

Kannattaako minun valita Finnish Norm (kun kyse ei ole kansainvälisistä arvioinneista)?

Kyllä. 

 

Määrittäessäni OPTO-kriteeristöä, kannattaako valita Expanded Score Report?

Kandidaatille saa antaa kumman raportin vain. Laajennettu raportti (Expanded) näyttää alapiirteetkin, mutta Pistemäärien tulosraportti (Score Report) riittää oikein hyvin. 

 

Valikossa ei näkynyt suomalaista normia OPTOlle. Onko se sinne tulossa vai kannattaako valita International Norm?

Master OPTO on niin uusi, että suomalainen normi on tulossa keväällä 2022. Siihen asti suositus on käyttää kansainvälistä normia (International). 

 

Suomenkielisessä versiossa tietyt asiat ovat edelleen englanniksi, mutta tämä on todennäköisesti jo tiedossanne?

Kyllä, valitettavasti käännökset eivät ole vielä kokonaan päivittyneet. Asiaa korjataan!

 

Mitä minun tulee tehdä uuden portaalin suhteen, kun minulla on integraatio käytössä?

Ennen maaliskuun loppua, kun vanha testijärjestelmä Metis on yhä käytössä, sinun ei tarvitse tehdä muutoksia. Metiksen poistuessa ole yhteydessä integraatiopalveluntarjoajaasi.